Friday, 25 November 2011

muhasabah 2

    KITA PERLU PERJUANGKAN ISLAM

 

(Asy-Syahid Ustaz Ibrahim Libya terkorban di Memali, sekarang dia sedang menikmati nikmat syurga)

MENGAPA KENA PERJUANGKAN ISLAM???


KERANA ALLAH BERFIRMAN, yang bermaksud:
"Hai orang-orang yang beriman, Barangsiapa di antara kamu yang murtad dari agamanya, Maka kelak Allah akan mendatangkan suatu kaum yang Allah mencintai mereka dan merekapun mencintaiNya, yang bersikap lemah lembut terhadap orang yang mukmin, yang bersikap keras terhadap orang-orang kafir, yang berjihad di jalan Allah, dan yang tidak takut kepada celaan orang yang suka mencela. Itulah karunia Allah, diberikan-Nya kepada siapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (pemberian-Nya), lagi Maha mengetahui." 
(Q.S. Al Maidah :54)

ALLAH BERFIRMAN:
"Ingatlah, kamu ini orang-orang yang diajak untuk menafkahkan (hartamu) pada jalan Allah. Maka di antara kamu ada yang kikir, dan siapa yang kikir Sesungguhnya dia hanyalah kikir terhadap dirinya sendiri. Dan Allah-lah yang Maha Kaya sedangkan kamulah orang-orang yang berkehendak (kepada-Nya); dan jika kamu berpaling niscaya Dia akan mengganti (kamu) dengan kaum yang lain; dan mereka tidak akan sama seperti kamu ini." (Q.S.Muhammad :38)

(Asy-Syahid Abdel Aziz Rantisi)


Pelawat Blogku Sekelian,

Islam tidak memerlukan kita untuk memperjuangkanya, kerana ALLAH MAHA KAYA. ALLAH mampu memenangkan AgamaNYA sekelip mata kerana DIA MAHA GAGAH DAN BERKUASA. Namun, ALLAH ingin menilai siapakah dikalangan kita yang rela berjuang atau terkorban demi menegakkan AgamaNYA. Jika kita berjuang, kita mendapat syurga.

(Asy-Syahid Umar Mukhtar, Seorang ulama sufi yang mengetuai lingkungan 6000 mujahidin Libya mempertahankan Islam di Libya daripada serangan tentera Italy. Dia digelar oleh orang barat : "The Lion Of The Dessert" disebabkan kebijaksanaan strategi perangnya. Peperangan berlaku selama 20 tahun, hampir setiap pertempuran yg berlaku dimenangi olehnya)

Siapa yang penakut dan kedekut daripada memperjuangkan Islam, maka dialah yang rugi, ALLAH tidak akan rugi, ALLAH akan gantikan mereka dengan orang lain yang lebih baik dari mereka, mereka itu ALLAH cinta pada mereka, mereka cinta pada ALLAH, mereka bersikap lembut dgn org beriman dan bersikap tegas dgn orang kafir, mereka berjihad di jalan ALLAH, mereka juga tidak takut pada celaan orang2 yg mencela.

(Asy-Syahid Yahya Ayyasy, seorang engineer yang pakar dalam membuat bom, menyertai Hamas)

Oleh itu, kitalah yg memerlukan Islam untuk memperjuangkannya.

(Asy-Syahid Khattab, beliau meninggalkan negara asalnya iaitu arab saudi dan menyertai perjuangan jihad. Beliau diberi jawatan general mujahidin (Amirul Mujahidin). Beliau hebat dan matang dalam peperangan kerana telah menyertai jihad di Afghanistan, Tajikistan, Dahistan dan Checnya)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...